KlikMBO- en HBO-studenten van de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht zijn bezig met een leuk project waarvoor het NME de opdrachtgever is. 

Deze studenten krijgen deze opdracht als deel van hun leerproces, om het proces tussen: opdracht krijgen en een product leveren, te ervaren en ervan te leren. Zij krijgen daarvoor steeds een half jaar de tijd.

Onze opdracht:
Bedenk een opstelling in onze duurzaamheidstuin voor kinderen, waarmee die op een speelse manier zèlf energie/kracht leveren en die omzetten in bruikbare energie. Die energie wordt voor kinderen op de een of andere manier zichtbaar: de beloning voor hun inspanning.
Daarbij zijn duurzaamheid èn veiligheid 2 héle belàngrijke aspecten waarmee rekening gehouden dient te worden.

 

 


 

De loopton

Update: De loopton werkt! Nu denken de studenten er nog een waterrad aan te maken, zodat de kinderer zien dat hun gebruikte spierkracht effect heeft!

Klik hier voor een filmpje!

Het plan:
De studenten hebben, ieder half jaar in een andere samenstelling, de afgelopen 3 jaar met deze opdracht, gewerkt en nu is hun idee bijna klaar om te worden ge-assembleerd op onze locatie.

De eerste studenten hebben het idee van een loopton ontwikkeld. Die is gerealiseerd en vorig jaar is besloten dat via deze loopton energie in de vorm van stromend water in gang wordt gezet.
Daar kwam in dit afgelopen half jaar voor de nieuwe studenten een aanvullende eis van ons bij:
We willen natuurlijk niet dat we duur, schoon leidingwater gaan verspillen, dus de loopton gaat werken op een gesloten circuit.

Klik hier om de tekst aan te passen