De Hooizolder krijgt alle nieuwtjes over onderwijs, natuur en milieu binnen en hiervan willen wij u op de hoogte houden!
Leuke lestips en activiteiten voor in de klas:

  • Doe mee met: de Grote Natuurles

De volgende  nationale buitenlesdag vindt plaats op 5 april 2022!
Scholen kunnen zich daarvoor aanmelden.
Via deze link kom je op de site waarvan je alvast héél véél buitenlessen gratis kunt downloaden: van woordjes oefenen en stoepplantjes-les tot breuken-hinkelen en alles ertussenin, vanaf groep 1 tot en met groep 8. Neem een kijkje: klik hier

 

HELPDESK AFVALVRIJE SCHOOL

De school afvalvrij, of in ieder geval bewust omgaan met afvalstromen. Een goed voorbeeld voor leerlingen zjin.

Afval scheiden en verminderen is niet moeilijk. Door het goed te regelen maak je het makkelijk voor je collega’s, voor de school en andere betrokkenen. De kennis en ervaring hierover, zoals mooie praktijkvoorbeelden, stappenplannen, praktische keuzewijzers en overzichten vind je op deze pagina hieronder.

Heeft u vragen of behoefte aan ondersteuning?
Neem contact op met de Helpdesk Schoolafval

Inschrijving scholen voor EU Schoolfruit
Basisscholen en Speciaal (Voortgezet) onderwijsscholen kunnen zich van 9 t/m 20 mei 2022 inschrijven
via www.euschoolfruit.nl. Scholen krijgen de kans zich in te schrijven gedurende deze twee weken.
Er kunnen circa 3.000 scholen deelnemen. Indien meer scholen inschrijven dan vindt een loting plaats.

Leverperiode:
In de periode van 5 september 2022 t/m 10 februari  2023 wordt het groente en fruit geleverd.
Tijdens deze periode ontvangen scholen 3 stuks groente/fruit per leerling per week.
Wat kan de school verwachten? Dat ziet u hier.

Educatie
Educatie is een standaard onderdeel van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Voor iedere groep is er een startles beschikbaar, deze volgen is een voorwaarde voor deelname aan het programma. De startlessen en andere educatieve materialen zijn beschikbaar via het online lesportaal Chef!. Hier staan lessen over groente en fruit maar ook korte leaseactiviteiten zoals filmpjes, weetjes en quizzen. Ook vindt u er Smaakmissies waarbij kinderen leren in de klas én op bezoek gaan bij een teler. Kijk voor meer info op www.voedseleducatie.nl. U kunt bij aanbod filteren op EU-Schoolfruit. Maak zelf een account aan als intermediair en bekijk welke scholen deelnemen (via het item rapportage).

Beleid
Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma duurt 20 weken. Het is een tijdelijke stimulans. Het uiteindelijke doel is dat het eten van groente en fruit in de ochtendpauze op school de gewoonte wordt, 40 weken, bij voorkeur 5 dagen per week. Om scholen te inspireren en te stimuleren afspraken te maken over vaste groente- en fruitdagen is de website www.wijkiezengroenteenfruit.nu in april 2021 gelanceerd. De website bevat een stappenplan en materialen zoals een argumentenkaart, posters en online banners. Op de website staan ook wetenschappelijke resultaten over het effect van een ‘5-dagen beleid’.

Meer weten?  Inschrijving EU-Schoolfruit voor schooljaar 2022-2023