Tuiny Forest

 NME-Centrum "De Hooizolder" en leerlingen van VSO    "Bleyburgh" leggen samen een Tuiny Forest aan in   het Feitsmapark! Klik hier voor de foto's

 Als je alle tuinen van Nederland bij elkaar optelt, dan heb   je het grootste natuurpark van Nederland, groter dan de   Veluwe.

 Uit recente cijfers blijkt echter dat ruim een derde van de   Nederlandse tuinen uit tegels bestaat. Dat zorgt niet alleen   voor hittestress en overbelasting van het riool bij hevige   buien, ook het leefgebied van dieren en planten slinkt.

 Stel je voor dat we al die tuinen wat groener kunnen   maken. Met een kant-en-klaar pakket vol bioogisch   gekweekte, inheemse planten.

 Binnen een halve dag leg je daarmee een inheems   microbos van 6m2 vol bomen, struiken en kruiden in je tuin   aan. Goed voor bijen, vlinders, vogels en voor jou!

Wat is een Tuiny Forest?

 

  • Een tuiny Forest is een inheems bos op tuinformaat.
  • Binnen een halve dag leg je daarmee een inheems microbos van 6m2 vol bomen, struiken en kruiden in je tuin aan.
  • Het Tuiny Forest pakket bestaat uit een speciale mix van inheemse bomen (5x), heesters (6x) en kruiden (14x), een stap-voor-stap instructie en een snoeikalender.
  • Je tuin natuurvriendelijk maken was nog nooit zo makkelijk.

Met Tuiny Forest laten we de tuinen in Nederland weer bruisen van het leven

 Op dit moment, in novermber 2019 zijn de eerste 400 particuliere Tiny Forests de grond in gegaan.
 NME-centrum "De Hooizolder" wil er voor zorgen dat Sliedrecht één van de gemeenten is die in 2020 met de tweede ronde mee   gaat doen.
 Daarom laten we op deze plaats de komende tijd zien hoe een Tuiny Forest eruit kan zien!

 Wilt u informatie en/of mee doen? Loop even binnen bij het NME!

 Het Tuiny Forest is een nieuw concept, in 2019 ontwikkeld door het IVN en Sprinklr in samenwerking met de ASN-bank: "Met   bewoners en gemeenten zorgen we voor een groene, gezonde en sociale buurt. Samen laten we méér mensen méér natuur in hun   hart sluiten."

Bron: IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid)

Voor de eerste foto's van het eerste vroege voorjaar en de bomen en heesters die in knop staan,
klik hier