Als u een rondje loopt om het Feitsmapark heen, dan ziet u van alles in de tuin groeien en bloeien! Wij leren de leerlingen dat onkruid alleen maar onkruid is op plaatsen waar je die planten NIET wilt. Op ieder ander moment noemen we die planten géén onkruid, maar inheemse planten en kruiden. Planten die altijd al in Nederland groeien en een grote rol spelen bij het natuurbehoud. Ze bieden een schuilplaats aan belangrijke bodemdieren of leveren voedsel voor insecten en bijen. En vogels.
Weet je dat een brandnetel de waardplant is voor de dagpauwoog?

In onze educatieve tuin laten wij dus waar het kan het onkruid staan! Dat kan er, zeker wanneer u een (moes)tuin gewend bent die helemaal schoon geschoffeld is, wat rommelig uitzien.
Natuurlijk staan er ook groenteplanten en fruit. Niet zo zeer voor ons om op te eten, Dat doen we i.v.m. de Pfas-problemen nu wat minder, maar om te laten hangen voor de dieren die het lekker vinden! Bovendien: een artisjok is ook gewoon een hele mooie plant om in de tuin te hebben als sierplant. En heb je onze snijbiet in verschillende kleuren al zien staan? Past zo in een siertuin!

 

 

 

 

 

Ontwikkeling van de Educatieve Tuin

 

Op dit moment gebruiken we de tuin in de lessen waarin de leerlingen buiten opdrachten doen waarbij ze beter leren kijken naar planten en (bodem)dieren. En zijn we bezig met het ontwikkelen van andere plannen in onze tuin.
Natuurlijk willen we er een echte gebruikstuin inrichten, maar hoe en voor wie, dat is iets wat we gaan bespreken met de diverse belangstellenden en natuurlijk met de afdeling BOR van de gemeente Sliedrecht.

De bomen, de tunnel en de composthoop blijven vanzelfsprekend behouden!

Deze grote zweefvlieg het: "stadsreus"

fluweelboleet

snijbiet

Een akkerhommel op een korenbloem

En we hebben volop aardbeien!